Träning

Idag har vi varit och tränat med några andra hundar. Det var smulan,troja, morbror Brandy , trojas halvbror och två st tollare. Först så fick de tre valparna som var jämngamla träna med sina hussar och mattar. Jag är sjukt nöjd med min troja hon har hur duktig som helst med kontakten! var lite orolig för det innan..
Jag lockade henne med korv,hehe. Sedan gick vi in mot skogen och tränade de stora hundarna med apportering.
Då var meningen att valparna skulle titta på och slappna av lite. Du pep inte över huvudtaget,vilket de andra valparna gjorde. Istället somnade du i mitt knä!
Sedan gick vi hem till dem vi var hos, fikade lite och så fick alla vovvar hälsa.
Ni hade kul! och det är kul att hitta små kompisar i sin egna ålder..
nåja, imorn är det valpkurs, ska bli kul.
Måndag ska vi träffa våra nya små kompisar igen.
Tisdag valpkurs igen.
sedan ska vi träna hela veckan och så blir det semester! nåja inte för alla...

Kort rapport

Ja det verkar som att det blir bättre för lillen nu.
Hon kissar inte lika ofta och när det händer innomhus så hände det att man trampar i det och det är ju varken varmt eller luktar illa.  Hon dricker väldigt mycket så det kan ju vara det nu.
Hon har återfått sin livsglädje, är riktigt galen när vi kom ut till skogen idag äntligen.
Förövrigt så är det smulan som beter sig lite underligt. Hon löpte runt den tiden troja föddes. Hon brukar lukta troja mellan benen och sedan piper hon..
Möjligtvis har hon insett att det inte är hennes valp och hon inte ska ta hand om henne. men jag vet inte ?
Äntligen är det dags för valpkurs på söndag! Ska bli kul att se vad som väntar och framförallt hur troja beter sig!
Först ska det tränas på valpkursen både söndag & tisdag och sen ska vi öva på det och så blir det en liten paus, då är det semester!!!

Just som det varit en sådan bra helg ..

Så får Troja urinvägsinfektion.
Allting hade ju gått så bra i värmland men på söndag kväll så bad mamma mig att komma ner för att troja var väldigt tokig. Hon kissade på sig flera gånger den kvällen och sprang runt inne och pep. Jag la henne i mitt knä och försökte lungna henne. Hon slappnade av för att sedan vilja ta sig ut och kissa och pep. Efter en stund förstod jag att det nog var urinvägsinfektion. Hon kissade typ 5 gånger per timma pytte lite. Så då fick vi ringa till något hundsjukhus och kolla med dem om vi skulle komma in. Men de tyckte att vi skulle vänta tills åtminstonde nästa morgon och ta tempen på henne. För det inte ska vara bra för en 14 veckors valp att ta antibiotika om det inte är absolut nödvändigt. Nästa morgon tog vi tempen och den var på 38.3.Det var söndag kväll, och idag tisdag mår hon ganska bra. Hon piper inte eller så. Men kissar fortfarande några gånger per timma. Hoppas verkligen att  detta tar slut snart!


Midsommar helg i värmland.

Ja då har vi kommit hem ifrån en mycket regning midsommar helg i värmland!
Vi åkte på torsdagen och kom hem idag söndag. Är jätte nöjd med helgen som varit. Troja har varit helt otrolig!
Vi åkte en sisådär runt kl 3 och du var rastad och så innan. Så hämtade vi pappa i partille på hans jobb. Då var ni båda ute och kissade. Detta var din allra första riktiga bilresa så man var ju lite nervös över hur det skulle gå. Men smulan gav dig sådan trygghet att du bara sov och sov.. Vaknade någon enstaka gång och gick ut och kissade men ingen spya eller några behov i bilen! tyvärr var ju Smulan så när hon var liten, men jag tror att hon gav Troja tryggheten där bak att hon bara sov och sov.. så det tog väl en ca 4 timmar dit. När vi kom fram och hälsade på våran mormor och morfar blev du så lycklig att du kissade på dig.. men det är sådant som händer!
Och så hände det en liten olycka på golvet på kvällen. Men det var bara kiss och det var den enda gången på hela helgen. Vad vi än har gjort har du sovit och varit hur duktig som helst. Det som är roligt är väl att bita på filtar och vara med i köket ifall någon skulle hitta tappa något! Du sov hos mig och var jätte duktig och sov till ca halv åtta! Så fick du mat och så gick vi ut i skogen och myste lite. En viss matte var ganska trött efter att ha gått upp så tidigt..
Hur som helst så var vi i Kristinehamn och stadsvandra lite. Behöver jag säga att du klarade det lika bra som allt annat?
Du är nästan lite för bra för att vara sann..
.
image10
Troja & matte. (har en väldigt kass kamera)

RSS 2.0